Portfolio Category: בישול טבעוני

>

דולסה במקום תפוח בדבש לראש השנה

  אצלנו בבית בראש השנה אוכלים דולסה במקום תפוחי עץ בדבש. הדולסה היא ריבת תפוחי עץ עם שקדים. מומלץ לנסות -יאמי יאמי... באחד מטיולי הקולינריים עם השף שלום שטרית, לדורדון, חגגנו את ראש שנה ואני הכנתי את הדולסה. זכיתי למחיאות כפיים, וחלק מחברי לטיול זה אף אימצו את הדולסה והפכו אותה לריבת הבית. מרכיבים: 1 קילו תפוח גרנד אלכסנדר - מקולף ומגורר...
קרא עוד
>

בסיס לבישול איטלקי

  אני משתמשת בבסיס זה כבסיס להרבה מאד תבשילים איטלקיים וזה משדרג את המנות. לבשר, לפסטה, לריזוטו ועוד. מרכיבים: 3 גזרים קצוצים לקוביות קטנות 1 סלרי עלים - ענפים - גבעולים מנוקים וקצוצים - או סלרי ראש קצוץ לקוביות 1 בצל - קצוץ דק 2 שיני שום - קצוצות 1 חופן פטרוזיליה - קצוצה דק 3 כפות שמן זית אופן ההכנה: לטגן את כל המרכיבים מספר דקות,...
קרא עוד
>

ריבת בצל

אני אוהבת להגיש את ריבת הבצל עם פטה כבד עוף. מרכיבים: 6 בצלים גדולים ופרוסים 1/4 כוס שמן זית 1 כף שום - קצוץ דק מאד 1 כף טימין - עלים בלבד 1/2 קילו סוכר חום 500 סמ"ק חומץ בלסמי 1 בקבוק יין אדום יבש מלח פלפל שחור גרוס טרי אופן ההכנה: 1. מאדים הבצל בשמן עד שנעשה שקוף, מוסיפים התימין והשום וממשיכים לאדות עוד כשתי דקות. 2. מוסיפים...
קרא עוד
>

פסטה עם אנשובי, עגבניות וזיתים – אפשר גם טבעוני

בקיצור, פסטה אלה פוטנסקה. ניסיתי לבדוק את מקור השם "פוטנסקה" (פוטנה-זונה), מצאתי הרבה סיפורים ובחרתי לספר את זה שאהבתי, על בית הזונות האיטלקי בנפולי במאה ה-16, שהזונות בו הכינו לעצמן את מזונן, וזה כמובן הפסטה, כשהרוטב היה מורכב מכל מה שהיה במזווה. הכל היה צריך להיות מהיר, אבל גם טעים. מרכיבים: 500 גרם ספגטי - לבשל עפ"י הוראות היצרן לרוטב 1/3...
קרא עוד