דולסה במקום תפוח בדבש לראש השנה

 

אצלנו בבית בראש השנה אוכלים דולסה במקום תפוחי עץ בדבש.
הדולסה היא ריבת תפוחי עץ עם שקדים.
מומלץ לנסות -יאמי יאמי...

באחד מטיולי הקולינריים עם השף שלום שטרית, לדורדון, חגגנו את ראש שנה ואני הכנתי את הדולסה.
זכיתי למחיאות כפיים, וחלק מחברי לטיול זה אף אימצו את הדולסה והפכו אותה לריבת הבית.
מרכיבים:

1 קילו תפוח גרנד אלכסנדר - מקולף ומגורר במגרדה גסה
3 כוסות סוכר
1/2 כוס מיץ לימון - טרי
150 גרם שקדים לא קלויים - מושרים במים רותחים וקלופים

אופן ההכנה:

להכניס לסיר גבוה מחצית מכמות הסוכר, לפזר מעל התפוחים,
להוסיף יתרת הסוכר ומיץ הלימון.
לבשל על אש נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד להמסת הסוכר
והיווצרות נוזלים, מגבירים הלהבה ומבשלים כ- 30 דקות תוך
ערבוב מתמיד.
הריבה צריכה להיות עם מעט מאד נוזלים ובמרקם רסק תפוחים ובצבע
זהוב/קרמלי.
במהלך הבישול, לטעום ולתקן טעמים באמצעות הסוכר או הלימון.
טסט למרקם הריבה - להקפיא צלחת קטנה בפריזר, להוציא מהפריזר
ולשפוך עליה מעט מהדולסה, אם הנוזל מתפזר באיטיות ולא
נגרר מהר, סימן שהריבה מוכנה.
לקלוף השקדים ולחצותם ל-2.
"לקלות" השקדים במחבת עד להזהבה ולקבלת שקדים פריכים.
לאחר שהריבה מוכנה והוסרה מהאש, להוסיף השקדים ולערבב.

 

http://www.lpd.co.il

No Comments Yet.

Leave a comment