מרכיבים:
2 כוסות אורז - בסמטי מבושל ומקורר
2 גזרים - חתוכים לקוביות קטנות מאד
3/4 כוס אפונה - סנפרוסט
1 בצל קטן סגול - קצוץ דק מאד
2 שיני שום - כתושות דק
1/3 כוס שמן - קנולה
2 ביצים - מטוגנות לחביתה מבולבלת
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור- לפי הטעם
אופן הכנה:
1. למחבת להכניס את השמן, בצל, שום וגזר ולטגן עד שהבצל...
קרא עוד
>

פלפל ממולא – אפשר גם טבעוני

פלפל ממולא מבית אמא ז"ל הפולניה.
המרכיבים:
10 פלפלים - בצבעים שונים
350 גרם - בשר טחון - לטבעונים, מוותרים על הבשר ומחליפים בסייטן
1.75 כוסות אורז בסמטי
1/4 כוס שמן קנולה
1 בצל גדול - קצוץ ומטוגן בשמן
100 גרם - רסק עגבניות
1 בקבוק רוטב עגבניות פולפה או פאסטה
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - הטעם
קורט סוכר
מים
אופן ההכנה:
1. להכין הפלפלים למילוי ע"י...
קרא עוד
>
כדורי גבינת ריקוטה איטלקיים – ניודי
ניודי הוא סוג של ניוקי, אלא שבמקום תפוחי האדמה בניוקי הקלאסי,
כאן משתמשים בגבינת ריקוטה.
הריקוטה צריכה להיות יבשה ולכן ממולץ להשתמש בריקוטה באפלו.
אם לא מוצאים ריקוטה באפלו, משתמשים בכל ריקוטה אחרת, אבל צריך ליבשה.
למסננת מכניסים 2 פילטרים לקפה ומסננים הגבינה לילה שלם להגרת הנוזלים.
אפשר כמובן גם בחיתול בד, ואף עדיף.
את הכדורים מניחים בתוך קמח סמולינה כדי שהקמח...
קרא עוד
>

מטבוחה מרוקאית

הסלט המרוקאי הצועד בראש מצעד הסלטים.
מרכיבים:
20 עגבניות בשלות - חלוטות קלופות וחתוכות לקוביות
ראש שום - קלוף וכתוש
¾ כוס שמן
מלח - לפי הטעם
פלפל חריף - לפי הטעם
כ-½ כפית פפריקה מתוקה
כ-¼ כפית פפריקה חריפה
1 פלפל חריף - קצוץ לקוביות - כמות הפלפל תלויה בחריפות הרצויה
אופן ההכנה:
1. לסיר להכניס השמן, עגבניות, שום, פלפל חריף ולהביא לרתיחה עדינה.
2. לתבל...
קרא עוד

