כדורי גבינת ריקוטה איטלקיים – ניודי

ניודי הוא סוג של ניוקי, אלא שבמקום תפוחי האדמה בניוקי הקלאסי,
כאן משתמשים בגבינת ריקוטה.
הריקוטה צריכה להיות יבשה ולכן ממולץ להשתמש בריקוטה באפלו.
אם לא מוצאים ריקוטה באפלו, משתמשים בכל ריקוטה אחרת, אבל צריך ליבשה.
למסננת מכניסים 2 פילטרים לקפה ומסננים הגבינה לילה שלם להגרת הנוזלים.
אפשר כמובן גם בחיתול בד, ואף עדיף.
את הכדורים מניחים בתוך קמח סמולינה כדי שהקמח יספח את הנוזלים מהגבינה.
הכדורים יוצאים אווריריים מאד והבשלן זוכה במחיאות כפיים.
מהתערובת שלהלן, מקבלים כ- 40 כדורים, בגודל של כ- 3 ס"מ.
המרכיבים:

לתערובת הכדורים
1 ק"ג גבינת ריקוטה - רצוי באפלו
100 גר' פרמזן - מגורר
1/4 כפית אגוז מוסקט - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור או לבן - לפי הטעם
1/2 ק"ג קמח סמולינה - לספיחת הנוזלים ולציפוי הכדורים

לרוטב
מרווה - 2 ענפים
100 גר' חמאה
1 כפית מיץ לימון טרי
מלח
פלפל שחור

להגשה
פרמזן מגורר

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את כל מרכיבי תערובת הכדורים
טועמים ומתקנים תבלינים.
2. מצפים מגש בקמח סמולינה, יוצרים כדורים ומעבירים אותם לקמח.
מגלגלים היטב בקמח ומכניסים למקרר ללילה, לא מכוסה.
כשמוצאים את הכדורים מהמקרר, ניתן בקלות לתקן הכדורים למושלמים.
3. להרתיח 4 ליטר מים עם מלח, ולבשל הכדורים ב- 2 מחזורים, עד שהם צפים.
4. במקביל - להמיס החמאה במחבת עד שמזהיבה, להוסיף המרווה ומלח ופלפל, מיץ לימון
ולהעביר אליה הניודי, עם שאריות המים שנותרו בהם, לגלגל היטב בחמאה. להוציא המרווה ולזרוק.
5. להגיש עם הרוטב ופרמזן מגורר.

למתקדמים: למלא את הניודי בתרד שבושל מעט עם שמן, שום כתוש, מלח ופלפל.

No Comments Yet.

Leave a comment