מתכון מבית היוצר של חמותי היווניה.
המרכיבים:
בצק עלים מרודד, או בצק פילאס
2 תפוחי אדמה - מבושלים בקליפתם
1 קוביה גבינה מלוחה ומנוקזת היטב מהמים - אני מעדיפה גבינת המאירי, או פנחס
2 ביצה טרופה
1 חלמון ביצה
שומשום - לא חובה
אופן ההכנה:לתערובת הגבינה
1. לקלוף ולמעוך היטב את תפוחי האדמה לפירה.
2. עם מזלג לפורר היטב את הגבינה.
3. לערבב את הגבינה עם...
המרכיבים:
8 פרוסות בריוש או חלה לא טריה
3 ביצים
3/4 כוס חלב
1 כף תמצית וניל מרוכזת
2 כפות סוכר
קורט מלח
75 גרם חמאה - לטיגון הטוסטים
להגשה
סירופ מייפל
אבקת סוכר
פירות יער
אופן ההכנה:
1. לערבב היטב הביצים עם החלב, וניל, סוכר ומלח.
2. להשרות את פרוסות הבריוש עד שיספגו היטב את הנוזלים.
3. להמיס החמאה ולטגן הלחם עד שמזהיב.
אופציה - אפשר כמובן להגיש מלוח, כארוחת ברנץ',...