Portfolio Category: בישול צמחוני

>

בורקס גבינה

מתכון מבית היוצר של חמותי היווניה. המרכיבים: בצק עלים מרודד, או בצק פילאס 2 תפוחי אדמה - מבושלים בקליפתם 1 קוביה גבינה מלוחה ומנוקזת היטב מהמים - אני מעדיפה גבינת המאירי, או פנחס 2 ביצה טרופה 1 חלמון ביצה שומשום - לא חובה אופן ההכנה: לתערובת הגבינה 1. לקלוף ולמעוך היטב את תפוחי האדמה לפירה. 2. עם מזלג לפורר היטב את הגבינה. 3. לערבב את הגבינה עם...
קרא עוד
>

לביבות ריקוטה עם דבש, אוכמניות וגלידה וניל

המרכיבים: הלביבות 2 חבילות גבינת ריקטה 2 ביצים טרופות 3 כפות קמח - גדושות 1/2 קליפה מלימון - מגוררת 3 כפות סוכר קורט מלח 1 כפית תמצית וניל מרוכזת שמן קנולה לטיגון להגשה 3 כפות דבש אוכמניות גלידה וניל, אן אחרת - לא חובה אופן ההכנה: 1. לערבב היטב את כל מרכיבי הלביבות. 2. לטגן הלביבות בשמן. להגיש עם טיפות דבש, אוכמניות וגלידה....
קרא עוד
>

פרנץ’ טוסט עם פירות יער

המרכיבים: 8 פרוסות בריוש או חלה לא טריה 3 ביצים 3/4 כוס חלב 1 כף תמצית וניל מרוכזת 2 כפות סוכר קורט מלח 75 גרם חמאה - לטיגון הטוסטים להגשה סירופ מייפל אבקת סוכר פירות יער אופן ההכנה: 1. לערבב היטב הביצים עם החלב, וניל, סוכר ומלח. 2. להשרות את פרוסות הבריוש עד שיספגו היטב את הנוזלים. 3. להמיס החמאה ולטגן הלחם עד שמזהיב. אופציה - אפשר כמובן להגיש מלוח, כארוחת ברנץ',...
קרא עוד
>

טארט טאטן

המרכיבים: 8 תפוחי עץ ירוקים - קלופים ומחולקים לשש בצק עלים מחמאה 1/4 כוס אבקת סוכר לרידוד הבצק - במקום קמח 50 גרם חמאה 1 כוס סוכר 1/2 לימון - סחוט 1 כפית תמצית וניל מרוכזת מחבת בקוטר 26 ס"מ שנכנסת גם לתנור אופן ההכנה: 1. לשפוך מעל תפוחי העץ את מיץ הלימון, כדי שלא ישחירו. 2. לרדד הבצק ,על אבקת הסוכר, עגול בעובי כ- 3...
קרא עוד