Portfolio Category: בישול צמחוני

>

פשטידת כרובית

רכיבים: 1 כרובית - גדולה, מופרדת לפרחים ומבושלת במי מלח, חצי בישול 1 שקית פירורי לחם 100 גרם חמאה 2 שמנת חמוצה 50 גרם פרמזן מגורר אגוז מוסקט לפי הטעם מלח לפי הטעם פלפל שחור לפי הטעם אופן ההכנה:
  1. לטגן פירורי הלחם עם החמאה תוך ערבוב, עד שהחמאה נמסה
  2. לפזר פירורי הלחם בתבנית אפייה ולהדק היטב.
  3. להניח מעל את הכרובית המבושלת חצי בישול.
  4. לפזר...
קרא עוד
>

ריבת בצל

אני אוהבת להגיש את ריבת הבצל עם פטה כבד עוף. מרכיבים: 6 בצלים גדולים ופרוסים 1/4 כוס שמן זית 1 כף שום - קצוץ דק מאד 1 כף טימין - עלים בלבד 1/2 קילו סוכר חום 500 סמ"ק חומץ בלסמי 1 בקבוק יין אדום יבש מלח פלפל שחור גרוס טרי אופן ההכנה: 1. מאדים הבצל בשמן עד שנעשה שקוף, מוסיפים התימין והשום וממשיכים לאדות עוד כשתי דקות. 2. מוסיפים...
קרא עוד
>

פסטה עם זוקיני

  מרכיבים: 1/2 כוס בצל שלוט - קצוץ דק 5 קישואים - קצוצים לפרוסות מלח ים לבישול הפסטה ולרוטב פלפל שחור לפי הטעם 1 פלפל צ'ילי - קצוץ דק 1 חבילה ספגטי - אני ממליצה על היצרן דה-צ'קו, מכל הפסטות היבשות בארץ, מצאתי אותה כטובה ביותר 1/2 כוס פרמזן - מגורר 100 גרם צנוברים - לקלות, תוך כדי ערבוב, כדקה במחבת בלי שמן, להיזהר,...
קרא עוד
>

פסטה עם אנשובי, עגבניות וזיתים – אפשר גם טבעוני

בקיצור, פסטה אלה פוטנסקה. ניסיתי לבדוק את מקור השם "פוטנסקה" (פוטנה-זונה), מצאתי הרבה סיפורים ובחרתי לספר את זה שאהבתי, על בית הזונות האיטלקי בנפולי במאה ה-16, שהזונות בו הכינו לעצמן את מזונן, וזה כמובן הפסטה, כשהרוטב היה מורכב מכל מה שהיה במזווה. הכל היה צריך להיות מהיר, אבל גם טעים. מרכיבים: 500 גרם ספגטי - לבשל עפ"י הוראות היצרן לרוטב 1/3...
קרא עוד