Portfolio Category: בישול צמחוני

>

ריזוטו אספרגוס

שוב, מתכון מעולה של חברי השף שלום שיטרית, שאכלתי אותו בטיול שהיה גם גסטרונומי, בדורדון.

שלום הוא שף מעופף, שעושה טיולי בוטיק בכל העולם שהייחוד שלהם, והשונות מטיולים אחרים, היא ההקפדה הרבה על הצד הקולינרי, כולל ארוחות במסעדות בעלות כוכבים במישלן.

המרכיבים

5 כוסות ציר עוף או ירקות
1/4 כוס שמן תירס או קנולה
2 שאלוטים - קצוצים דק
1 שם...
קרא עוד
>

פסטה ברוטב ירקות עשיר

המרכיבים

2 חבילות פסטה- מבושלות לפי הוראות היצרן, עם מלח - "אל דנטה"
1 בצל - קצוץ דק
5  שיני שום -  קצוצות
2 פרחי ברוקולי גדולים - מבושל במי מלח וקצוצים דק
1 סלק - אפוי בנייר כסף עד שמתרכך וקצוץ לקוביות קטנות
1 כרישה - רק החלק הלבן, קצוץ דק
1 ראש סלרי - קצוץ לקוביות קטנות
1 קופסת עגבניות חתוכות...
קרא עוד
>

כרוב אדום עם יין אדום – טבעוני

סלט מעולה מבית היוצר של בתי

מרכיבים

1    ראש כרוב אדום קטן - פרוס
בצל לבן (או סגול) בכמות השווה לכרוב - פרוס
1.5 כוסות יין אדום
1/3 כוס חומץ בלסמי
מלח           - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה

1.   לטגן הבצל עם שמן הזית עד שמתרכך.
2....
קרא עוד
>

ריזוטו עם זעפרן וגרידת לימון

מרכיבים

1 כוס אורז ארבוריו (אורז עגול לריזוטו)
2 כוסות ציר עוף/ירקות/בשר - אפשר גם קוביית מרק עוף - הציר צריך להיות רותח
12 שערות זעפרן מושרות ב- 1/4 כוס מים חמים
100 גרם חמאה
50 גרם פרמזן
1 בצל אדום קטן - קצוץ דק
2 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
1/2 כוס יין לבן
1 לימון - גרידה
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס...
קרא עוד