ריזוטו עם זעפרן וגרידת לימון

מרכיבים

1 כוס אורז ארבוריו (אורז עגול לריזוטו)
2 כוסות ציר עוף/ירקות/בשר - אפשר גם קוביית מרק עוף - הציר צריך להיות רותח
12 שערות זעפרן מושרות ב- 1/4 כוס מים חמים
100 גרם חמאה
50 גרם פרמזן
1 בצל אדום קטן - קצוץ דק
2 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
1/2 כוס יין לבן
1 לימון - גרידה
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי - לפי הטעם

אופן ההכנה

1.  להכניס לסיר שטוח השמן וחצי מכמות החמאה, להמיס החמאה ולהוסיף הבצל והשום ולאדות קצת.
     להיזהר שהשום לא יישרף.
2.  להוסיף האורז, לערבב היטב, עד שהוא מצופה בשומנים.
3.  להוסיף הזעפרן והיין ולערבב היטב עד שנספג.
4.  להתחיל להוסיף הציר הרותח, בכל פעם מצקת אחת, לערבב עד לספיגת הנוזלים.
     להמשיך להוסיף את הנוזלים במחזורים של מצקת בכל פעם.
5.  לבשל עד שהריזוטו נשאר לח מאד ואלדנטה, להוסיף מלח, פלפל, גרידת לימון, יתרת החמאה והפרמזן.
     לערבב היטב, לתקן טעמים ולהגיש מיד.
6.  לקשט עם עוד שבבי פרמזן.
בתיאבון

Comments are closed.