Portfolio Category: בישול צמחוני

>

פאי תפוחי אדמה עם פטריות

מרכיבים: 5 תפוחי אדמה גדולים מזן דזירה – מבושלים בקליפתם עם עלי המרווה 30 גרם חמאה 1/4 כוס חלב 6 עלי מרווה מלח לפי הטעם פלפל שחור לפי הטעם כ- 200 גרם פטריות מסוגים שונים – קצוצות גס 3 כפות שמן זית 1/4 כוס יין לבן 2 בצלים – קצוצים דק אופן ההכנה: 1. לקלוף את תפוחי האדמה בעודם חמים, להוסיף החמאה ומלח, למעוך לפירה. להוסיף החלב...
קרא עוד
>

פסטה לימונצ’לו

מנה מעולה שאכלתי בטיול קולינארי של שף שלום שטרית לטוסקנה, והמתכון הוא באדיבותו.   המרכיבים: 500 גרם פסטה פטוציני 6 שיני שום - פרוסים דק 100 גרם חמאה 1 חבילה שמנת עמידה 38% 8 לימונים - להוציא את פלחי הלימון ולקצוץ דק ללא גרעינים מיץ לימון – לפי הצורך 120 מ"ל - לימונצ'לו מלח פלפל שחור – לפי הטעם אופן ההכנה: 1. להכניס למחבת החמאה והשום ולטגן עד...
קרא עוד
>

סלט קפרזה אחר

מרכיבים: 1 עגבניה בשלה חתוכה לקוביות גדולות 10 עגבניות שרי - חתוכות לחצאים 10 עגבניות שרי ליקופן (חומות) - חתוכות לחצאים 10 עגבניות שרי צהובות - חתוכות לחצאים 4 צנוניות קטנות – פרוסות דק מאד 2 בצלים ירוקים – פרוסים באלכסון 6 עלי בזיליקום 1 כדורי מוצרלה בופלו – קרוע בידיים לחתיכות קטנות מלח – לפי הטעם פלפל שחור גרוס טרי – לפי הטעם 2 כפות...
קרא עוד
>

פסטה עם הרבה גודיז

מרכיבים: 1 חבילה פסטה – לבשל לפי הוראות היצרן לרוטב: 1/3 כוס שמן זית 1 ענף מרווה 3 שיני שום קלופים ושלמים 20 עגבניות שרי בצבעים שונים – חתוכות לחצאים 4 כפות גדושות של עגבניות שרי מיובשות 150 גרם ארטישוק בשמן – חתוך לחצאים 3/4 כוס אפונה קפואה מהסוג העדין והקטן 1/4 כפית אורגנו יבש מלח ים – לפי הטעם – להיזהר בכמות המלח פלפל שחור גרוס...
קרא עוד