Portfolio Category: מנות ראשונות

>

רושטי עם ביצה עין

מעדן זה אכלתי ביום קפוא על אחד מהרי האלפים בשוויץ. מרכיבים: תפוחי אדמה גדול - מספר התפוחי אדמה, כמספר הסועדים ביצים - כמספר הסועדים מלח - לפי הטעם פלפל שחור - לפי הטעם שמן קנולה לטיגון אופן ההכנה: 1. לגרר תפוחי האדמה על מגרדה גסה ולסחוט מהם היטב את כל הנוזלים. 2. לתבל במלח ופלפל שחור. 3. בשמן, לטגן מתפוחי האדמה לביבות גדולות, לדחוס עם...
קרא עוד
>

פשוט ברבוניה מטוגנת

מרכיבים: 1 קילו ברבוניה נקיה - מבקשים מהדייג לנקות 1/2 כוס קמח 2 ביצים טרופות עם מעט מים, מלח ופלפל מלח - לפי הטעם פלפל שחור - לפי הטעם שמן קנולה - לטיגון עמוק אופן ההכנה: 1. טובלים הדגים בקמח בשכבה דקה. 2. מעבירים לטבילה בביצה. 3. מטגנים עד להזהבה. מגישים עם רבעי לימון ומתמוגגים....
קרא עוד
>

מרק מינסטרונה

מרכיבים: 1 בצל קצוץ 2 גזרים חתוכים לקוביות 4 גבעולי סלרי, בלי עלים, חתוכים לקוביות 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות 4 שיני שום שלמות 2 כוסות שעועית ומבושלת, או סנפרוסט 1כף עלי טימין קצוצים 2/3 כוס פסטה קצרה - קונכיות 1 קופסה/בקבוק עגבניות מרוסקות - פולפה או פסאטה 3 כפות שמן זית מלח - לפי הטעם פלפל שחור לפי הטעם מים להגשה: עלי בזיליקום פרמזן מגורר אופן ההכנה: 1. לסיר לבישול מרק להכניס...
קרא עוד
>

לביבות תפוחי אדמה

המרכיבים: 1 ק"ג תפוחי אדמה אדומים - מגוררים בפומיה גסה - סחוטים מהנוזלים 3 ביצים 1/2 כוס קמח מלח - לפי הטעם פלפל שחור - לפי הטעם שמן קנולה לטיגון הלביבות אופן ההכנה: לערבב היטב תפוחי אדמה, ביצים, קמח, מלח ופלפל - לא לשכוח לסחוט את תפוחי האדמה מהנוזלים. להכין לביבות ולטגן עד שמזהיבות. להגיש עם שמנת וקונפיטורה טובה....
קרא עוד