רושטי עם ביצה עין

מעדן זה אכלתי ביום קפוא על אחד מהרי האלפים בשוויץ.

מרכיבים:

תפוחי אדמה גדול - מספר התפוחי אדמה, כמספר הסועדים
ביצים - כמספר הסועדים
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:
1. לגרר תפוחי האדמה על מגרדה גסה ולסחוט מהם היטב את כל הנוזלים.
2. לתבל במלח ופלפל שחור.
3. בשמן, לטגן מתפוחי האדמה לביבות גדולות, לדחוס עם מרית במחבת
כדי שהלביבות יתאחדו ולא יתפוררו, להכניס לתנור בחום של 200 מעלות
כדי להשחים את צידן העליון.
אפשר להפוך ולהמשיך לטגן, אולם הן עשויות להתפורר.
4. במקביל לטגן ביצי עין.
5. להגיש כל לביבה עם עם ביצה עין מעל.

No Comments Yet.

Leave a comment