Portfolio Category: מנות ראשונות

>

פלפלים קלויים ממולאים גבינה

מעדן אמיתי ושוב בלקני, מאפיין במיוחד את המטבח הבולגרי והיווני. מנה כזאת המלווה באוזו 12 עם קרח עושה את היום לקסום. מרכיבים: 12 יחידות פלפל שושקה - קלוי על האש וקלוף ונקי מזרעים - לא לשטוף במים תערובת לבורקס של פסח - ראה מתכון שלי 1 כוס/ות קמח - לקימוח הפלפלים 1-3 ביצים - ביצים טרופות שמן קנולה - לטיגון אופן ההכנה: לשטח כל...
קרא עוד
>

בורקס גבינה לפסח

בורקס, ביצה ומלפפונים ירקים חתוכים לאורך ומומלחים - זו ארוחת הבוקר בבתים מהמוצא הבלקני. פסח הוא לא חריג ועל בורקס לא מוותרים וכך הומצא המתכון, מתוך "מצוקה". מרכיבים: 8 יחידות מצה - מושרות במים לדקות ספורות ומחולקות לשלישים, עם קוי המצה 1 גבינה בולגרית - קוביה של המאירי, פנחס,או כל גבינה שאוהבים 1-2 תפוח אדמה - מבושלים על קליפתם במי מלח 1-3...
קרא עוד
>

פטה כבד עוף

גדולת המתכון בטעמו, בקלות ובמהירות הכנתו. מקור המתכון הוא מבית היוצר של בתי הבכורה. לאלה מבננו שאינם אוכלים כבד אווז, הפטה הזה הוא תחליף מצויין. מרכיבים: 1 קילו כבד עוף - נקי מגידים וקרישי דם 200 גרם חמאה - רכה 1/3 כוס ליקר קוואנטרו מלח ים פלפל שחור - גרוס טרי וגס אופן ההכנה: 1. לטגן הכבד עם חבילת חמאה אחת מספר דקות, להוסיף הקוואנטרו,...
קרא עוד
>

שרימפס עם פולנטה ברוטב ורוד

מנה נפלאה שאכלתי במסעדת רוטנברג שבקיבוץ גשר. ניסיתי לשחזרה והצלחתי. מרכיבים: 16 יחידות שרימפס - קלוף ומנוקה - 4 שרימפס לסועד פולנטה מטוגנת - ראה מתכון שלי לפולנטה מטוגנת הרוטב 1/2 קופסה עגבניות מרוסקות משומרות שמנת לבישול 2 ענפי בזיליקום - להוציא בתום הבישול 3 ענפי תימין - להוציא בתום הבישול מלח ים - לפי הטעם פלפל שחור - לפי הטעם 3 שיני שום -  כתושות 1/4 כוס שמן זית אופן...
קרא עוד