-
קוגל ירושלמי
הקוגל הירושלמי הוא מעדן דתי-חרדי בטעם חריף מתוק ואינו נאכל כקינוח, אלא כתוספת, או בפני עצמו. הוא נאפה כל הלילה...
-
מעדן קרם ערמונים
מרכיבים: 200 גרם ערמונים - בואקום 0.75 כוס סוכר 1 מקל וניל- להפריד הזרעונים מהתרמיל 1/2 כוס חלב 250 גרם מסקרפונה 1.5 חבילה שמנת מתוקה 2...
-
סלט כרוב עם חמוציות ופקנים מסוכרים
בליל הסדר גם הסלט הזה ליווה את המנה העיקרית והיה מרענן וטעים מאד, והוא מבית היוצר של רותי. מרכיבים:...
-
כדורי שוקולד שילדים וגם מבוגרים אוהבים
מרכיבים: 250 גרם ביסקויט - פתי בר, מפורר ביד 3/4 כוס סוכר 100 גרם חמאה - מומסת 1/2 כוס אבקת קקאו 2 כפיות תמצית וניל 50 גרם קוקוס -...
-
ממרח גבינה הונגרי – קורוזוט
גם לפולנים יש את ממרח הגבינה הזה, אצלם הוא נקרא צפורוק. מרכיבים: 250 גרם גבינה לבנה - טוב טעם 50 גרם חמאה -...
-
קציצות עוף חמוצות בתנור
אוקייייי - אז כרגע יצא אילתור חדש מהתנור. אני לא מתאפקת ומעלה אותו לאוויר בטרם ישכח. יצא מדההההים. מרכיבים: 500 גרם...
-
מאפה חצילים בלקני עם רביכה ובמנות אישיות
מרכיבים: 2 חציל - מאורכים וחתוכים לאורך בעובי 1 ס"מ ומומלחים. להניח לחצי שעה להגרת הנוזלים. ליבש לצפות בקמח ולטגן. קמח...
-
אורז בתנור עם מיגוון פטריות מטובען
מרכיבים: 1 כוס אורז בסמטי 2 כוסות ציר מרק ירקות או מים 2 כפות אבקת מרק בצל 50 גרם חמאה - לטבעונים רבע כוס שמן קנולה...