| "החציל האציל" כך כינו, בעבר, המגדלים את החציל. לטעמי הוא באמת מלך הירקות. מרכיבים: |
|||
| 2 | חציל - חצילים בלאדי קלויים על האש ומקולפים. | ||
| 1/4 כוס | שמן זית | ||
| 2 | שיני שום - שיניים כתושות. | ||
| 1 | יוגורט - גביע. להגשה | ||
| 1 | רוקט - חופן קצוץ גס מאד | ||
| מלח ים - לפי בעם | |||
| פלפל שחור - לפי הטעם | |||
אופן ההכנה:
לקלות החצילים ולקצוץ אותם.
לערבב החציל עם כל המרכיבים חוץ מהרוקט והיוגורט.
להניח על צלחת רוקט ברוטב ויניגרט, מעל החצילים ולהגיש עם יוגורט.
.
בתיאבון.

