עוף הונגרי – פפריקש

מעדני המטבח ההונגרי ידועים מזמן באיכותם ובטעמם. מתכון זה אינו כשר, אבל לאלה שאוכלים לא כשר - ממליצה לנסות.
לאוכלי הכשר להשמיט את השמנת, לא חובה.
המהדרים מגישים זאת עם בצקניות (שפצלי)

מרכיבים:
12 חלקי עוף
3 פלפלים - פרוסים לטבעות
1 פלפל חריף - פרוס דק, לא חובה, ולפי הטעם.
1                       סלסילת פטריות שמפיניון
1 בצל - גדול מאד או שניים קטנים קצוצים.
3                       עגבניות חתוכות לקוביות
מלח ים - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
3 כפות פפריקה מתוקה
1 שמנת לבישול
1/4 כוס שמן קנולה
5 תפוחי אדמה - קלופים וחתוכים לקוביות קטנות.

אופן ההכנה:
1. בסיר מכניסים את השמן והבצל, מביאים להזהבה קלה ומוסיפים את השוקיים. מטגנים עד שהבשר נסגר ומזהיב.
2. מוסיפים את הפלפלים, עגבניות והפלפל החריף, מלח, פלפל שחור, פפריקה, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים הפטריות ותפוחי האדמה, מכסים הסיר, ומבשלים עד שהבשר רך. מעת לעת מערבבים. 

3. מוסיפים לשמנת מעט מנוזלי הבישול ומערבבים היטב. מוסיפים לתבשיל מערבבים מביאים לרתיחה. אם נותרו בסיר הרבה נוזלים, להסיר המכסה ולצמצם הנוזלים.

למתאמצים, ממליצה להכין בצקניות - מתכון באתר.

No Comments Yet.

Leave a comment