אוסובוקו א לה מילאנזה עם גרמולטה

תבשיל לקרניבורים, שאוכל בעבורם הוא לא רק מזון, אלא גם סיפוק יצרים, תאווה, והנאה מרובה.
מעדן שעשוי מפרוסות עבות של רגל עגל, כשבכל פרוסה יש עצם עם מח.

מרכיבים:
6 יחידות אוסובוקו - רגל עם עצמות מח, חתוכה לפרוסות בנות 4 - 5 ס"מ
1 - סלרי ראש - קצוץ לקוביות קטנות
2 - 3 גזרים - קצוץ לקוביות קטנות
2 - 3 עגבניות - קלופות וקצוצות לקוביות קטנות, או פולפה
0.25 כוס קמח - לציפוי פרוסות הרגל - בפסח מחליפים בקמח תפוא"ד.
0.25 כוס שמן זית
2 בצלים - קצוץ לקוביות קטנות
1 כוס יין אדום
0.5 כוס מים - לפי הצורך
1 כף טימין
מלח ים - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
0.5 כוס פטרוזיליה - לגרמולטה
3 שיני שום - לגרמולטה - כתושות
1 כף קליפת לימון - מגוררת. לגרמולטה
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה, רחבה וכבדה לטגן עם חצי מכמות השמן את הבצל, סלרי, וגזר מספר דקות ולהעביר לכלי אחר.
2. להוסיף את יתרת השמן לאותה מחבת ולטגן בה את פרוסות העגל המקומחות עד להזהבה.
להוציא לכלי אחר.
3. להוסיף לאותה מחבת את היין ולקרצף עם כף עץ כדי לקבל את טעמי מיצי הבשר והירקות.
4. להחזיר למחבת את הירקות, להוסיף העגבניות ולבשל מספר דקות, לתבל במלח, פלפל ותימין, לערבב היטב ולסדר מעל את פרוסות הבשר.
במידה והנוזלים אינם מכסים את הבשר, להוסיף עוד קצת יין.
5. לבשל כשלש וחצי שעות, על להבה נמוכה ועד שהבשר רך ונפרד מהעצם.
6. להכין הגרמולטה: - לערבב פטרוזיליה, שום וגרידת לימון, לפזר מעל הבשר החם, ולהגיש.
הרבה עבודה, אבל כמו שנאמר - מתאים לאנשים יצריים שיודעים מה הוא אוכל טוב, ובמילים אחרות - אוכל סקסי.

Comments are closed.