תבשיל בלקני של עדשים עם בשר/עוף/קציצות

תבשיל חורפי המוגש עם אורז לבן, ממטבחה של חמותי היווניה.

מרכיבים:
4 בצל - קצוץ ומטוגן בשמן עד לגוון קרמלי בהיר

3 כוס/ות עדשים חומות - מבוררות ומושרות ל- 15 דקות

1 קילו שפונדרה - לבקש מהקצב לחתוך לקוביות
אפשר להחליף בעוף או קציצות בשר מטוגנות

2 עצמות בקר - לא חובה, משפר את התבשיל

מלח

פלפל שחור

מים
אופן ההכנה:
לסיר בו מטוגן הבצל מוסיפים את הבשר, מטגנים אותו מעט ומוסיפים העצמות וכוס מים.
מבשלים כחצי שעה.
מוסיפים העדשים מתבלים ומוסיפים מים עד כדי כיסוי העדשים.
מבשלים כשעה על להבה נמוכה, מעת לעת מערבבים ובודקים מצב הנוזלים.
התבשיל לא צריך להיות יבש, אלא עם רוטב.

כשהכל רך ועדיין נותרו נוזלים, לצמצם בלי מכסה עד שישאר ציר סמיך.

לתקן טעמים ולהגיש חם עם אורז לבן.

בתיאבון.

No Comments Yet.

Leave a comment