אורז עם הרבה “גודיז”

מרכיבים:
1.5 כוסות אורז בסמטי - ממויין ומושרה במים כשעה
1/2 כוס גרעיני חיטה
1/2 כוס עדשים שחורות
1/2 כוס צנוברים - מטוגנים במחבת בלי שמן
1 יחידות כרישה - החלק הלבן בלבד, פרוסה
מלח ים - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
15 שערות זעפרן
3 כוסות מים
1/4 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:
לבשל את החיטה ואת העדשים במים עם מלח עד למצב אל-דנטה.

להכניס את הזעפרן לרבע כוס מים עד שימס ויצבע את המים.
בסיר רחב ונמוך להכניס השמן, הכרישה, האורז, החיטה והעדשים כשכולם מנוקזים היטב מהמים ולטגן מספר דקות, עד שהכל מצופה בשמן והכרישה הזהיבה קצת.
לתבל בפלפל ומלח לפי הטעם, להוסיף המים והזעפרן, ולהביא לרתיחה, לכסות את הסיר עם מגבת נקייה ומעליה להניח את המכסה ולבשל 30 דקות על להבה נמוכה.
לכבות את האש - לא לפתוח המכסה.
להמתין כחצי שעה.
לפזר מעל האורז את הצנוברים ולערבב היטב עם מזלג - כדי שהאורז לא ישבר.
להגיש.

Comments are closed.