תותים עם קרם מסקרפונה, קרמבלס וסירופ חומץ בלסמי

קינוח שהוא מעדן, המוגש בגביעים שקופים כדי שגם חוש הראיה ישמח.
מרכיבים:
2 סלסילות תות - שלמים מנוקים היטב ובלי העוקצים
8 כפות סוכר
4 כפות קוואנטרו
1 כוס קמח לבן - לקרמבלס
1/2 כוס סוכר - לקרמבלס
100 גרם חמאה - קרה וחתוכה לקוביות לקרמבלס
6 כפות חומץ בלסמי - לסירופ - מצומצם עד לידי סירופ מתקתק - או 2 כפות בלסמי מיושן
3 כפות דבש - לסירופ
250 גרם מסקרפונה - לקרם
100 גרם אבקת סוכר - לקרם
1 כפית תמצית וניל - לקרם
 1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
1. להכניס לקערה את התותים, הסוכר והליקר, לערבב היטב ולהשהות עד שהסוכר נמס. התותים מגירים את הנוזלים ונוצר סירופ טעים מאד.
2. לחמם תנור ל- 180 מעלות, לערבב ביד את שלשת מרכיבי הקרמבלס עד לקבלת פירורים. להכניס לתבנית אפיה ולאפות עד שמזהיב מעט.
3. להכניס את הבלסמי והדבש לכלי קטן, לערבב היטב ולבשל כ- 10 דקות עד שהרוטב מצטצמם לכדי שליש.
יש להזהר בתהליך זה שהסירופ לא יתגבש, אלא יגיע לרמת סמיכות של סירופ.
כאמור, לחילופין ואף מומלץ, 4 כפות חומץ בלסמי מיושן.
4. להקציף השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר.
5. להוסיף מסקרפונה ותמצית וניל והמשיך להקציף כדקה עד שהקרם נעשה אורירי.

הרכבת המנה:
ל- 6 גביעים שקופים - מחלקים את התותים עם הסירופ שלהם.
מזליפים קצת בלסמי מיושן.
מניחים מעל קצת קרם מסקרפונה. מעל קצת קרמבלס (פירורים)

No Comments Yet.

Leave a comment