ג’מבוליה

מרכיבים
1 כוס אורז יסמין או בסמטי - שטוף היטב במים והעמילן שבו
1 כפית מלח לבישול האורז
2 כוסות מים - רותחים לבישול האורז
1/4 כוס שמן קנולה - לטיגון
2 פלפלים צבעוניים - חתוכים לקוביות קטנות
1 בצל - קצוץ דק
פלפל צ'ילי או חריף אחר - לאוהבי החריפות - הכמות לפי הטעם - קצוץ דק
קופסה עגבניות מרוסקות
חזה עוף מעוף שלם - קצוץ לקוביות 2X2
6 נקניקיות צ'וריסו/מרגז - למי שלא שומר כשרות, אני משתמשת ב- 200 גרם פרושוטו או בייקון - קצוץ לקוביות
מלח ופלפל - לפי הטעם האישי
סוכר - לפי הטעם - למיתון חמיצות העגבניות
1 כפית קייג'ון - תבלין מניו אורלינס

אופן ההכנה
1. מבשלים האורז עם המים + כפית מלח. הבישול בלי מכסה, על להבה גדולה, עד לאידוי כל הנוזלים, מכבים האש
ומכסים במכסה.
2. חותכים את חזה העוף לקוביות, מתבלים היטב בקייג'ון ומטגנים בשמן חם מספר דקות, תוך ערבוב ועד שמזהיב.
מוציאים מהמחבת ושומרים מכוסה.
3. לאותה מחבת, לא לנקות אותה, מוסיפים את הנקניקיות הקצוצות/בייקון/פרושוטו ומטגנים עד להזהבה תוך ערבוב.
ושומרים בצד, לא מכוסה.
4. באותה מחבת מטגנים את הבצל, הפלפל החריף והפלפלים עד להזהבה ומתבלים במלח ופלפל, מערבבים היטב
ומוסיפים העגבניות והסוכר. מבשלים כ- 15 דקות.
5. מערבבים היטב את הירקות, האורז והעוף ומבשלים עד שהכל רך ומערבבים היטב.
6. מוסיפים הנקניק ומערבבים היטב ומורידים מהאש.
6. טועמים ומתקנים טעמים.

יאמי יאמי - בתיאבון

No Comments Yet.

Leave a comment