טירמיסו בלי ביצים

הטירמיסו שלי נולד מכך, שכשבתי הייתה בהריון נאסר עליה לאכול ביצים "חיות" אלא מבושלות בלבד.

מרכיבים:
2 יחידות שמנת מתוקה
2 יחידות מסקרפונה
3/4 כוס סוכר
2 כפות תמצית וניל
1/4 שקית פודינג וניל - אינסטנט
1 כוס אספרסו - או נס קפה חזק - בלי חלב
4 כפות ליקר קפה - קלואה, או אחר - לא חובה אבל משדרג
1 חבילה בישקוטים
אבקת קקאו או שוקולד מגורר

אופן ההכנה:
1. להקציף השמנת עם הסוכר, להוסיף המסקרפונה, פודינג וניל, תמצית וניל ולהמשיך להקציף עוד כדקה, עד שהתערובת אחידה.
2. להכניס לקערה - הקפה, ליקר הקלואה - לערבב היטב עד שהקפה מומס היטב.
3. טובלים הבישקוטים ומסדרים בתבנית בשכבה אחת.
לטבול אחד אחד לטבילה מהירה, לנער להסרת הנוזל המיותר ולסדר בתבנית.
4. לצקת מעל הבישקוטים מחצית מתערובת הקרם.
5. לחזור שוב על סעיפים 3 ו-4
6. לכסות הטירמיסו בניילון נצמד ולהכניס לקירור למשך יממה, לפני ההגשה.
7. לפני ההגשה לפזר אבקת קקאו, או שוקולד מגורר.

בתיאבון.

No Comments Yet.

Leave a comment