Portfolio Category: קינוחים

>

סופגניות מהירות בלי שמרים

מרכיבים: 350 גרם קמח אוסם (חבילה) 2 אשל 2 ביצים 1 שקית סוכר וניל 4 כפות סוכר   ליטר שמן קנולה אבקת סוכר   אופן ההכנה:
  1. לחמם את השמן - השמן מוכן אם כשמכניסים ידית של כף עץ נוצרות בועות. לא להרתיח השמן.
  2. לערבב היטב את כל חומרי התערובת.
  3. בעזרת כף ליצור כדורים ולהכניס לשמן לטגן 2 דקות בכל צד.
  4. להוציא הסופגניות לנייר סופג.
  5. כשהסופגניות...
קרא עוד
>

לביבות גבינה

מרכיבים ====== 1/2 קילו גבינה לבנה 5% 6 כפות קמח תופח 4 כפות סוכר 2 ביצים 1 כפית תמצית וניל מרוכזת 25 גרם חמאה רוטב תותים שמנת חמוצה אופן ההכנה ======== 1. לערבב היטב הגבינה, קמח, סוכר, ביצים ווניל. אם התערובת דלילה מידי, להוסיף עוד קמח, תלוי בגודל הביצים. 2. להכניס למקרר לשעתיים. 3. להמיס החמאה במחבת ולטגן לביבות קטנות. 4. להגיש עם רוטב תותים ושמנת. רוטב תותים: ראה מתכון האתר. ילדים מתים על זה. ...
קרא עוד
>

עוגת תפוחי עץ בכוסות אישיות

הכמות המוצגת היא לשש מנות המרכיבים ואופן ההכנה  לתפוחים: 4 תפוחי עץ ירוקים - חתוכים לקוביות 1X1 2 כפות סוכר 50 גרם חמאה 1/3 כפית קינמון 1/3 כוס צימוקים - לא חובה 1/3 כוס קשיו קלויים - קצוצים גס - לא חובה 1. לבשל כל המרכיבים, בלי הצימוקים והאגוזים, כ- 10 דקות עד שתפוחי העץ רכים ועדיין פריכים. 3. להוסיף הצימוקים והאגוזים, לערבב ולהניח בצד. לקרם: 1 קופסה שמנת...
קרא עוד
>

עוגת חמאה עם פירורים – ה”פיטר קיכן”

עוגת החמאה הייתה העוגה המסורתית אצלנו בבית ביום כיפור. מידי שנה, אבא ז"ל היה הולך לקונדיטוריה לודג'יאנקה ורק שם קנה אותה. לימים נמכרה הקונדיטוריה ליהודי תימני, ששימר את אופי הקונדיטוריה, ועוגת החמאה עדיין כונתה בשם "פיטר קיכן", שזה שמה באידיש. תחילת הצום ושבירתו היו עם עוגה זו. הערה: החמאה, החלב והביצים צריכים להיות בטמפרטורת החדר. העוגה נאפית בתבניות אינגליש קייק, משומנות בחמאה...
קרא עוד