כבד עוף ביין מרסלה או פורט

מרכיבים:
12 כבדי עוף - נקיים מגידים, שומנים וכו'
0.5 כוס קמח - לאיבוק עדין של הכבדים
0.5 כוס שמן זית
1 כוס יין מרסלה - או פורט
1 ענף טימין - עלים קצוצים 
מלח ים - לפי הטעם
פלפל שחור - גרוס טרי, לפי הטעם
50 גרם חמאה

 

אופן ההכנה:
1. לערבב לתוך הקמח את מלח, פלפל ותימין ולאבק בעדינות את הכבדים. להסיר את עודפי הקמח.
2. לטגן את הכבדים בשמן זית 2 עד 3 דקות מכל צד ולהוציא מהמחבת.
3. להוסיף למחבת את המרסלה או הפורט ועם כף עץ לגרד את המחבת משאריות טיגון הכבדים. לבשל הרוטב כעשר דקות, להוסיף את הכבדים ל- 3 דקות נוספות, לתקן תיבול ולהוסיף את החמאה מעל להבה נמוכה, לערבב היטב עד להמסת החמאה ועיבוי הרוטב, להסיר מהאש ולהגיש מיד.

No Comments Yet.

Leave a comment