לחם סודה אירי מהיר

לחם מהיר ללא שמרים וללא התפחה.

המרכיבים:

350 גרם קמח מלא
150 גרם קמח לבן
1/2 כף מלח
1/2 כף אבקת סודה לשתיה
30 גרם שמן
1 כוס ריוויון או יוגורט
1/2 כוס מים קרים
1/4 כוס קמח תירס - לפיזור מעל כיכר הלחם

אופן ההכנה:

1. לערבב את כל החומרים הרטובים במקסר עם וו לישה.
2. לערבב החומרים היבשים ולהוסיף לחומרים הרטובים.
3. לערבל במקסר עד שנוצר כדור בצק.
4. להמשיך ללוש הבצק בידים, על משטח מקומח קלות, ועד שנוצר בצק חלק.
5. ליצור מהבצק כיכר לחם ולחרוץ אותו קלות בצורת צלב, ולפזר מעל מעט קמח תירס.
6. לרפד תבנית אפיה בנייר אפייה, ולאפות הלחם ב- 200 מעלות כ- 35 דקות.
7. הלחם מזהיב וכשנוקשים על תחתית הלחם נשמע צליל חלול.
7. לצנן ולהגיש לחם עם מעטה פריך ופנים רך.

No Comments Yet.

Leave a comment