מאפה ברוקולי ברוטב לבן

בטיול לפיאמונטה ביולי 2015, עם השף שלום שטרית, הכנתי את המתכון הזה, של שלום.
אחרי יום של טיול ובילוי הגענו למאמא רוזה בשלנו וכייפנו.
אלה שלא בישלו שתו יין בגינת המסעדה ונהנו לא פחות מהבשלנים.
היתר פשוט הלכו לטייל בעיירה הקטנה והיפה וחזרו לארוחת הערב המדהימה שהכנו, בניצוחו של שלום.
וטיפ קטן, דווקא לגברים שביננו, שאינם יודעים להכין חביתה, הם היו הראשונים שרצו למטבח, נהנו עד בלי די מעצם ההעזה, והיו מאד גאים בתוצאה.

מרכיבים

500 גרם ברוקולי טרי או קפוא - קצוץ דק, בלי הקלחים
מעט שמן זית
תימין, ענף אחד
1 בצל סגול או לבן - קצוץ דק
1/2 כוס יין לבן
ציר ירקות או ציר עוף (אפשר גם מאבקה) - לפי הצורך, קצת לפני כיסוי הברוקולי
7 ביצים
מלח ים - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי - לפי הטעם
לרוטב הלבן
1 כוס שמנת מתוקה
1 כוס חלב
200 גרם גבינת פרמזן או פקורינו – מגורר

אופן ההכנה

1. מטגנים הבצל עם שמן הזית עד לריכוך, תוך בחישה.
2. מוסיפים את היין ומבשלים עד לאידוי היין.
3. מוסיפים התימין, הברוקולי והציר עד לכמות שתכסה כמעט את הברוקולי, ומבשלים עד לריכוך.
4. מתבלים במלח ופלפל.
5. מוציאים התימין מהברוקולי, מסננים וטוחנים היטב בבלנדר מוט, עם מעט מהנוזלים ומצננים במקרר.
6. מוסיפים הביצים וטוחנים שוב בבלנדר.
7. טועמים ומתקנים הטעמים.
8. משמנים כלי אפיה אישיים (אפשר גם בתבנית) וממלאים במסה עד לגובה 3/4 מהכלי.
9. מכניסים הכלים לתבנית וממלאים התבנית במים עד לגובה 1/3 מכלי האפייה (באן מארי), ואופים בתנור מחומם ל- 180 מעלות כ- 20 דקות, עד שמזהיב.
10. מבשלים את כל מרכיבי הרוטב עד שהגבינה נמסה.
11. מפרידים המאפה מהכלים בעזרת סכין, הופכים על צלחת הגשה, יוצקים מעל הרוטב הלבן, מקשטים עם קצת עלי תימין ומגישים.

 

האתר של שלום שטרית

No Comments Yet.

Leave a comment