מרק חצילים מוקרם

מרק מדהים זה אכלתי באחת מטיולי הגסטרונומיים בחו"ל עם השף שלום שטרית.

את המתכון קבלתי מהשף, המארגן טיולים אלה.

מרכיבים

3 חצילים קלויים וקלופים

3 גזרים חתוכים לפרוסות

1 בצל חתוך גס

1 כרישה, החלק הלבן בלבד - חתוך גס

2 שיני שום כתושות

1/2 כוס יין לבן

1/2 ליטר חלב

1/2 ליטר שמנת לבישול

מלח ים - לפי הטעם

פלפל שחור גרוס טרי - לפי הטעם

1/4 כוס שמן זית

1 שמנת חמוצה

 

אופן ההכנה

לסיר כבד להכניס השמן, לחמם, ולהוסיף את כל הירקות, בלי החצילים, לטגן עד ריכוך, להיזהר שלא יישרף.

להוסיף החצילים ולטגן עוד 2 דקות.

להוסיף חלב, שמנת ויין, לתבל, לערבב ולבשל על אש נמוכה 10 דקות.

לתבל ולטעום הטעמים.

לטחון בבלנדר מוט ולהגיש עם שמנת חמוצה.

האתר של השף שלום שטרית

 

No Comments Yet.

Leave a comment