מרק ירקות קטיפתי בשני צבעים

הצלחת המוגשת - חציה כתומה וחציה ירוקה - חגיגה לחך ולעיניים.

מגישים בצלחות מרק, (לא קעריות מרק), בזהירות מוזגים, במקביל עם שני כדים, את שני המרקים ומקבלים צלחת מרק מחולקת לשני צבעים - כתום וירוק.
אין חשש - המרקים סמיכים ולכן לא יתערבבו.
הסועדים תמיד מתפעלים מדרך הגשתו.
אני מכינה מרק זה לאירועים מיוחדים.
המתכון נראה ארוך ומייגע - לא להתייאש זה רק נראה כך - הוא קל ומהיר הכנה. 

מרכיבים:
למרק הכתום:
1 בצל - קצוץ דק
300 גר' דלעת - גוש כפי שנמכר בסופר- חתוך גס
6 גזרים - חתוכים לטבעות עבות
2 בטטה - חתוכה גס
1 ראש סלרי - חתוך גס
2 תפוחי אדמה - חתוכים גס
25 גרם חמאה - לטיגון הבצל
אגוז מוסקט - אגוז מגורר או אבקה - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
פלפל לבן - לפי הטעם
ציר - ירקות, או מים עם אבקת מרק
0.5 שמנת לבישול - מיכל
למרק הירוק:
1 בצל - קצוץ דק
6 קישוא - חתוך גס
חבילה ברוקולי - טרי - מופרד ל"פרחים", או סנפרוסט
חבילה תרד טורקי
1 כרישה - החלק הלבן בלבד - פרוס דק
1 ראש סלרי - חתוך גס
2 תפוחי אדמה - חתוכים גס
25 גרם חמאה - רבע חבילה לטיגון הבצל והכרישה
אגוז מוסקט - טרי או אבקה - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
ציר ירקות/עוף/בשר - או מים עם אבקת מרק
0.5 שמנת לבישול - מיכל
להגשה:
קרוטונים
שמנת חמוצה וגבינת פרמזן - תלתלי פרמזן - יוצרים עם סכין לקילוף ירקות

אופן ההכנה:
את המרק הזה מבשלים בשני סירים נפרדים, האחד לירקות הכתומים והשני לירקות הירוקים. ההכנה של שני המרקים זהה לחלוטין.
הפטנט הוא בהגשה.
המרק צריך להיות סמיך, לכן לא ניתנה כמות הנוזלים המדויקת.
להכנת שני המרקים במקביל:
מטגנים את הבצל עם החמאה ובמקביל את הבצל והכרישה - עד שהם הופכים שקופים. לכל סיר מוסיפים את כל הירקות המתאימים לו, ממשיכים לאדות מספר דקות תוך ערבוב.
מוסיפים את הציר - מתחילים בכמות נוזלים שתגיע עד לכדי כיסוי חצי מתכולת הירקות. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל עד שהירקות רכים.
מורידים מהאש וטוחנים כל מרק, בתוך הסיר, בעזרת בלנדר מוט.
אם המרק סמיך מידי, מוסיפים בזהירות מעט ציר ומבשלים עוד 3 דקות תוך ערבוב.
אם המרק נוזלי מידי, מחזירים את הסיר לאש, מערבבים כפית קורנפלור בחצי כוס מים, מוסיפים למרק, ומבשלים עוד מספר דקות עד שמסמיך..
בתום הבישול מערבבים פנימה את השמנות לבישול.
להגשה - מוסיפים קרוטונים וכפית שמנת חמוצה לקישוט, לכל צלחת ומעט גבינת פרמזן מגוררת.

הגשת המרק

מעבירים כל מרק לכד עם משפך, מוזגים לצלחות במקביל, בצד הצלחת, כדי לקבל את הפרדת הצבעים היפה. זה מרק שתמיד זוכה לקריאות התפעלות.

מוסיפים קרוטונים, או גרעיני דלעת וכפית שמנת חמוצה לקישוט, לכל צלחת ומעט גבינת פרמזן מגוררת.

No Comments Yet.

Leave a comment