מרק עדשים חומות

מרכיבים

 
4 כוסות עדשים חומות - שטופות היטב
2 בצלים - קצוצים דק
1 ראש סלרי - קצוץ לקוביות קטנות
2 ענפי סלרי - קצוצים
2 גזרים - קצוצים לקוביות קטנות
2 שיני שום - כתושות
2 תפוחי אדמה - קצוצים לקוביות קטנות
 מים עם קוביית אבקת מרק, או ציר ירקות
0.5 כוס שמן זית
מלח ופלפל - לפי הטעם

אופן ההכנה

להכניס לסיר את שמן הזית.
להוסיף את הבצל, הסלרי, ענפי הסלרי, הגזר, תפוחי אדמה והשום ולטגן מספר דקות עד שהבצל נעשה שקוף.
לתבל במלח ופלפל.
להוסיף העדשים והמים עד לכיסוי  ועוד קצת, ולבשל כשעה עד שהירקות והעדשים רכים. (אם סמיך מידי, אני אוהבת מרק סמיך, אפשר להוסיף עוד מים).
בתיאבון

No Comments Yet.

Leave a comment