סופגניות לחנוכה

הכמות לכ- 30 סופגניות

המרכיבים:

1 ק”ג קמח שמרים
1/4 1 כוסות חלב פושר (300 מ”ל)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
3 ביצים
100 גרם חמאה, רכה
קליפה מגוררת מ-1/2לימון

לטיגון
שמן לטיגון עמוק

לקישוט
אבקת סוכר

למילוי
ריבה שאוהבים, או כל מילוי אחר, כמו שוקולד, ריבת חלב וכו'.

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים כחצי מהקמח, מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, וקליפת לימון ומעבדים דקה לקבלת תערובת אחידה ונוזלית.
2. מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח תוך כדי עיבוד במהירות נמוכה.
3. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית וממשיכים לעבד 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
4. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
5. מוציאים הבצק ומגלגלים לכ- 30 כדורים ומתפיחים שוב.
6. מניחים על נייר אפייה משומן, מכסים בניילון נצמד משומן, למניעת התייבשות (הצד המשומן מכסה את הבצק).
7. מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
8. מטגנים, מקשטים באבקת סוכר וממלאים בריבה. מטגנים את הסופגניות (5-4 בכל פעם), בערך 2 דקות מכל צד, להזהבה.
9. מוציאים את הסופגניות לנייר סופג. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות. מזריקים פנימה ריבה ומגישים.

No Comments Yet.

Leave a comment