סלמון כבוש – גרבלקס

הגרבלקס מקורו בנורבגיה, מוגש כמנה ראשונה במסעדות וקלי קלות להכינו בבית.
מרכיבים:
1 קילו סלמון - פילה
1.5 כוסות מלח ים - לתערובת
1.5 כוסות סוכר לבן - לתערובת
3 כפות פלפל שחור - גרוס טרי, לתערובת - או לפי הטעם
שמן זית - לכיסוי הדג
4 כפות שמיר קצוץ דק

אופן ההכנה:
1. לרפד כלי, שיכיל את הסלמון, בניילון נצמד שיהיה מספיק גדול כדי לעטוף את הסלמון.
2. לערבב היטב מלח, סוכר' פלפל שחור ושמיר.
3. מפזרים רבע מתערובת המלח/סוכר/פלפל ושמיר על הניילון הנצמד.
4. מניחים מעל את הסלמון, כשהעור כלפי מטה.
5. מפזרים את יתרת התערובת מעל הדג, מהדקים היטב שכל הדג יהיה מכוסה היטב בתערובת.
6. עוטפים בניילון הנצמד ומהדקים היטב שוב.
7. מניחים מעל הדג משקולות, כדי ליצור לחץ על הדג שיגיר הנוזלים.
8. מכניסים למקרר ל- 48 שעות.
9. שוטפים את הדג מהתערובת, מסירים בזהירות את העור, מבלי לפגוע בבשר הדג ומיבשים היטב את הדג במגבת נקיה.
10. פורסים את הדג לפרוסות של כ- 4 מ"מ, כשהוא נשמר בצורתו כדג.
11. מכניסים לכלי אחסון ושופכים מעל שמן זית לשימור הדג.
הדג יכול להיות במקרר כחודשיים.

 

No Comments Yet.

Leave a comment