קציצות בשר ברוטב ירקות

המנה העיקרית והתוספת, הכל בסיר אחד.
לפסח ניתן להחליף את החלה בקמח מצה או בשיבולת שועל. 
מרכיבים:
לקציצות 
0.5 קילו בשר בקר טחון - אפשר גם תערובת של טחון עוף והודו, או כל בחירה אחרת
2 פרוסות חלה - פרוסות של 1.5 ס"מ, רטובות ומפוררות
1 ביצים
2 כפות שמן זית
מלח ים - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
תבלין פלפל צ'ילי - לפי הטעם
אורגנו - מעט ולפי הטעם
לרוטב
2 בצל - גדולים ופרוסים
2 פלפל ירוק - רצועות
3 עגבניות - קוביות גדולות
100 גרם                 רסק עגבניות
3 כפות שמן זית
מלח ים - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אורגנו - לפי הטעם
תבלין פלפל צ'ילי - לפי הטעם
1 כוס יין לבן
6 תפוח אדמה - חתוכים לקוביות קטנות

אופן ההכנה:
1. להכניס את כל מרכיבי הקציצות, לערבב היטב בידיים עד לקבלת תערובת אחידה ומגובשת שניתן ליצור ממנה קציצות. ולהכניס למקרר.
2. לסיר גדול כבד ושטוח להכניס הבצל ושמן הזית ולטגן עד להזהבת הבצל. להוסיף את יתר הירקות, היין והתבלינים ולבשל על אש נמוכה עד שהירקות המבושלים נעשים רכים מאד והרוטב מצטמצם.
3. ליצור את כדורי הבשר ולהכניס לרוטב.
4. להוסיף את תפוחי האדמה.
5. לבשל על להבה נמוכה, לערבב מעת לעת בזהירות כדי לא לפרק הקציצות או את תפוחי האדמה ולסיים הבישול כשתפוחי האדמה רכים.
6. אם חסר נוזלים ניתן להוסיף מים.

No Comments Yet.

Leave a comment