סקונס אנגליות

סקונס הן לחמניות אנגליות.
אני אכלתי אותן לפני שנים רבות בלונדון, עם חברתי האנגליה רותי, בתוספת חמאה וקונפיטורה.
אין טירחה רבה בהכנתן, אבל התוצאה - ס ו ף .

מרכיבים:

2 כוסות קמח מנופה
1 כף אבקת אפיה
1 כף גדושה סוכר
1/2 כפית מלח
1 שמנת לבישול - 15% שומן מספיק
1/4 כוס חלב

אופן ההכנה:

1. מערבבים הקמח, אבקת אפיה, סוכר ומלח.
2. מוסיפים השמנת וממשיכים ערבב.
3. אם הבצק יבש מידי, מוסיפים החלב באופן מדוד ורק עד שהבצק רך.
4. מעבירים למשטח מקומח ולשים מעט.
5. משטחים הבצק בידים לעובי 1.5 ס"מ.
6. קורצים עגולים בקוטר כ- 5 ס"מ.
7. בתבנית עם נייר אפיה מניחים הסקונס במירווחים.
8. בתנור מחומם 200 מעלות, אופים כרבע שעה, עד שהלחמניות תפוחות וזהובות.

מגישים עם חמאה וקונפיטורה טובה.

No Comments Yet.

Leave a comment