עוגת פירורים עם שמנת ודבש

עוגה זו זכתה בפרס ראשון בתחרות המתכונים עם דבש, לראש השנה, של שף חיים כהן באתר מבשלים. הפרס היה לבשל עם השף בביתו הפרטי.

מרכיבים:

לבצק
250 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
350 גרם קמח תופח
2 ביצים

לקרם שמנת
3 שמנת חמוצה
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס דבש
1.5 כפות תמצית וניל
150 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה:

הבצק:
במעבד מזון לעבד את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד - 2 דקות.
לחלק הבצק ל- 2 חלקים: 1/3 ו- 2/3.
את החלק הגדול לשטח ולהדק היטב (בידים) בתבנית מתפרקת מס' 26
והחלק הקטן בתבנית קטנה נוספת.

לחמם תנור ל- 180 מעלות ולאפות בתבנית עגולה 26 והתבנית הנוספת כ- 20 דקות, או
עד שהבצק מזהיב.
להוציא מהתנור ולקרר על רשת כחצי שעה.

הקרם:
לערבב היטב את כל מרכיבי הקרם.

הרכבת העוגה:
לשפוך הקרם על בסיס העוגה האפויה והקרה.
את מנת הבצק הקטנה יותר לפורר במזלג לפירורים ולפזרם מעל לקרם השמנת.

לקרר מספר שעות לפני ההגשה.

No Comments Yet.

Leave a comment