Portfolio Category: ראש השנה

>

גפילטע פיש


המתכון של אמא ז"ל. מרכיבים:

1 ק"ג דג קרפיון - טחון פעמיים בלי העור והעצמות, ולבקש ממוכר הדגים לחצות את הראש לשניים ולקחת...

קרא עוד
>

גזר גמדי עם מיץ תפוזים צנוברים

מרכיבים: 400 גרם גזר גמדי קפוא – מופשר 1/3 כוס סוכר 50 גרם חמאה מיץ משני תפוזים קינמון – קורט פלפל שחור – לפי הטעם 50 גרם צנוברים – קלויים במחבת בלי שמן אופן ההכנה: 1. לסיר להכניס הסוכר, החמאה, מיץ התפוזים, קינמון ופלפל שחור, לערבב היטב עד להמסת הסוכר ולהביא לרתיחה. 2. להוסיף הגזר ולבשל על להבה בינונית עד לצמצום הנוזלים. לערבב מעת לעת...
קרא עוד
>

כרוב ניצנים עם צנוברים קלויים – טבעוני

מרכיבים: 400 גרם חבילה כרוב ניצנים קפוא 3 כפות שמן קנולה 2 שיני שום – קצוצות דק, או כתושות 50 גרם צנוברים – קלוי במחבת בלי שמן 2 כפות סויה 1 כף דבש, או סילן פלפל שחור לפי הטעם אופן ההכנה: 1. לבשל הכרוב במי מלח כ- 5 דקות ולסנן לפני ,שמשנה צבעו. 2. למחבת להכניס שמן, להכניס השום ולטגן כדקה, רק עד הזהבה, להוסיף הכרוב ולערבב...
קרא עוד
>

כרובית שלמה בתנור

עם מינימום עבודה - מתקבל מאפה שחום, שנראה כמו חצי כדור, וטעים טעים. מרכיבים: כרובית - שלמה, נקייה מעלים ומבושלת במי מלח - חצי בישול לציפוי: 2 כפות מיונז - אפשר מיונז קל 1 ביצה 2 כפיות אבקת מרק בצל 1 שמנת חמוצה 2 שיני שום כתושות פלפל שחור לפי הטעם 0.5 כוס פירורי לחם אופן ההכנה: 1. מוציאים את הכרובית ממי הבישול ומניחים בצד להתקרר. 2. בינתיים...
קרא עוד