עוגת שלש שכבות

כשהתחתנתי לא ידעתי לבשל או לאפות והאפיה אפילו היתה שנואה עלי יותר מבישול.
עוגה זו קלה להכנה ומדהימה בטעמה, והיא היתה נסיוני הראשון באפיה.
זו עוגה שאני אופה הרבה מאד שנים ותמיד היא "בינגו".
מרכיבים:
4 ביצים - לבצק
4 כף/ות סוכר - לבצק
3 כף/ות אבקת קקאו - לבצק - מנופה
1 כף/ות קמח תופח - לבצק
1 יחידות פודינג וניל - אינסטנט - לקרם
1 כוס/ות חלב - לקרם
1 יחידות שמנת מתוקה - לקרם
50 גרם שוקולד מריר - לציפוי - 65 -70 מוצקי קקאו
50 גרם שוקולד חלב - לציפוי
4 כף/ות חלב - לציפוי
50 גרם חמאה - לציפוי

אופן ההכנה:
לחמם התנור ל- 200 מעלות.

הבצק:
להקציף החלבונים עם הסוכר ולהוסיף החלמונים, קמח הקקאו ולקפל התערובת.
לאפות כ- 15 דקות בתבנית קפיצית משומנת בחמאה, גודל 26.

הקרם:
להקציף השמנת, אינסטנט וניל וחלב, לשפוך על העוגה הקרה, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר למספר שעות.

הציפוי:
להמיס השוקולד, והחלב על להבה נמוכה מאד תוך ערבוב מתמיד ועד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, להסיר מהאש ולהמיס תוך ערבוב את החמאה.

לצקת השוקולד על העוגה הקרה, לכסות בניילון נצמד ולהגיש אחרי יממה במקרר.

No Comments Yet.

Leave a comment