עוגת שמרים – מלכת העוגות

אמי ז"ל היתה "מלכת" עוגות השמרים, משנפטרה החלטתי שיש להמשיך במסורת עוגות השמרים של אמא.

זה ממש לא מפחיד, זה ממש עסק טכני של ערבוב והשהייה ויש בצק מדהים.
מכאן מתחיל שלב התענוג של לישה ורידוד וסיום במילוי יצירתי בלי סוף אפשרויות.

מרכיבים:

1 קילו קמח שטיבל 2 המתאים לעוגות שמרים

50 גרם שמרים

300 גרם חמאה רכה מאד, לא מוססת וחתוכה לקוביות קטנות

1.25 כוסות חלב כמות החלב תלויה בקמח ומכאן המשפט העתיק "כמה שתופס"

4 ביצים לא קרות

1 כוס סוכר

2 כפות תמצית וניל איכותי, כזה המכיל אלכהול

1 כפית מלח שטוחה

1.5 כוסות קמח להכנת השטרייזלאך (פירורים לפיזור מעל הרולדות)

150 גרם חמאה לשטרייזלאך

0.75 כוס סוכר לשטרייזלאך

1 כף תמצית וניל לשטרייזלאך

אופן ההכנה:
הבצק מתאים ל- 5 רולדות

לנפות הקמח לקערת המיקסר, להוסיף כל מרכיבי הבצק להוציא החמאה והמלח.
לערבב בוו הלישה, במהירות איטית כחמש דקות, להגביר המהירות לבינונית ולהוסיף המלח, ואת החמאה בהדרגה כדי שכל החמאה תתמזג היטב בבצק.
הבצק צריך להיות אחיד וקצת דביק.

מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים

לאחר ההתפחה מפזרים קצת קמח על משטח עבודה, לשים בידיים מספר דקות ומחלקים ל-5 מנות שוות.
מרדדים לעלה של כ-5 מ"מ, מורחים את המילוי, מגלגלים לרולדות ומכניסים לתבניות מאורכות ומשומנות בחמאה.
משהים שוב לכשעה במקום חמים להתפחה.

לפני האפייה מכינים השטרויזל - בקערה מערבבים בידיים את המרכיבים עד שנוצרים פירורים גסים ומפזרים על העוגות.
אופים בתנור מחומם ל- 170 מעלות כ- 45 דקות, ועד שמזהיב.

מיגוון המילויים המועדפים עלי (כמות לרולדה אחת):
1. פרג טחון טרי - 150 גר', 1/3 כוס חלב, 4 כפות סוכר, 25 גר' חמאה וכף תמצית וניל. לבשל על אש נמוכה עד לספיגת הנוזלים, התערובת צריכה להיות כמו דייסה סמיכה.
2. חלבה - לערבב 150 גר' חלבה שערות עם שמנת מתוקה עד לקבלת דייסה סמיכה.
3. אגוזים - לטחון במעבד מזון 150 גר' אגוזים לא קלויים, להוסיף 5 כפות סוכר ושמנת מתוקה עד לקבלת דייסה סמיכה.
4. שוקולד נוטלה וקוקוס - למרוח השוקולד על הבצק, לפזר מעל הקוקוס כמה שאוהבים.
5. שכבת קונפיטורה ועליה קוקוס בכמות שאוהבים.

No Comments Yet.

Leave a comment