מרק רומני עם קציצות בשר – “צ’ורבה קון פרישוארה”

מרכיבים:
2 גזר - קצוץ לקוביות קטנות
1 סלרי - ראש גדול קצוץ לקוביות קטנות
1 בצל - גדול וקצוץ
0.5 לימון - מיץ ומעט חומץ
1                   שורש פטרוזיליה קצוץ דק
6-7 כוסות ציר בקר - או ציר עוף או ציר ירקות
0.75 כוס אורז - לקציצות - אורז מבושל במי מלח ומסונן היטב
200 גרם בשר בקר טחון - לקציצות
1 ביצים - לקציצות
מלח
פלפל שחור
3 כפות סלרי עלים - קצוץ
3 כפות שמיר - קצוץ

 

אופן ההכנה:
מכניסים הירקות הקצוצים, גזר סלרי בצל ופטרוזיליה לסיר עם מעט שמן חם ומאדים מספר דקות.
מוסיפים מיץ לימון, חומץ, ציר בקר, מלח ופלפל ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.

בינתיים מערבבים החומרים לקציצות, מתבלים במלח ופלפל ולשים היטב בידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים מאד ומכניסים למרק הרותח.
מבשלים עוד כרבע שעה, טועמים ומתקנים התיבול, מכניסים העלים הקצוצים ומורידים מהאש ומגישים.

Comments are closed.