עוף בתנור עם תפוחי אדמה

המתכון הטוב, הפשוט והמנחם של עוף בתנור משנות השמונים.
מרכיבים:

12 שוקי עוף - פולקס - מרוחים בשמן זית
8 תפוחי אדמה בגודל בינוני - חצויים
1 בצל גדול - פרוס
2 שיני שום כתושות
2 חופנים עגבניות שרי
3 ענפי רוזמרין - רק החלק העליון והצעיר של הענף
2 ענפי תימין - רק העלים
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס  מים
1/2 כוס פירורי לחם מטוגנים קלות במעט שמן זית.

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב השמן, שום, בצל, רוזמרין, תימין, עגבניות, תפוחי אדמה מלח ופלפל.
2. מפזרים על תבנית אפיה.
3. ממליחים ומפלפלים שוקי העוף המרוחות בשמן, מוסיפים המים ותפוחי האדמה.
4. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור מחומם 180 מעלות כשעה וחצי.

5. מעת לעת בודקים את כמות הנוזלים.
6. מסירים את נייר הכסף, מפזרים את פירורי הלחם על העוף ואופים עוד כרבע שעה עד שהעוף משחים.

No Comments Yet.

Leave a comment