פטריות פורטובלו ממולאות

מתכון מעולה, אני קצת מקצרת תהליכים ע"י שימוש בירקות סנפרוסט.
ניתן להכין מראש, ולחמם מעט בתנור.

מרכיבים:

12 פטריות פורטובלו קטנות – טריות – להסיר את רגל הפטרייה

לעיסה:
1/2 כוס עדשים חומות - סנפרוסט
1 קובית תרד - סנפרוסט
1 תפוח אדמה קטן – מגורר דק
1 עגבנייה קטנה – קצוצה דק
1 בצל קטן – קצוץ דק
1 שן שום – כתוש
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם

1 כף פירורי לחם
1 ביצה

שמן זית

נייר אפייה

אופן ההכנה:

1. מכינים עיסה מכל המרכיבים, להוציא השמן, מערבבים ולשים היטב בידיים, עד שמתקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים טעמים.
2. ממלאים הפטריות ודוחסים היטב המילוי, מוסיפים עוד קצת מילוי ליצירת תלולית קטנה.
3. מכסים תבנית אפיה בנייר אפיה, משמנים קלות, מכניסים הפטריות כשהן מונחות על הפטרייה והמילוי כלפי מעלה, מרססים מעל קצת שמן זית.
4. מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים כ- 30 דקות  ועד שהפטריות זהובות– להיזהר שהפטריות לא ישרפו.
5. להגיש פושר.

No Comments Yet.

Leave a comment