פשטידת בשר עם תפוחי אדמה

מרכיבים:
500 גרם בשר בקר טחון
11/2 כוס/ות עגבניה שרי - חצויות לשניים
2 בצל - גדולים וקצוצים דק
3 שום (שיניים) - כתושות
1 קילו תפוח אדמה - מקולף וקצוץ לקוביות קטנות של 1X1 ס"מ
12 יחידות זיתים שחורים - רצוי קלמטה - מגולען וקצוץ גס
1/4 כוס/ות שמן זית
מלח ים
פלפל שחור - גרוס טרי
1 כוס/ות חלב
2 ביצים - לערבב הביצים עם החלב

אופן ההכנה:
לטגן הבצל בשמן זית עד שמזהיב, להוסיף עגבניות, שום וזיתים. להוסיף הבשר, לתבל ולבשל יחד עד שהבשר מחליף צבעו ונעשה לפירורים - לערבב כל הזמן.
לתבל קוביות תפוחי האדמה.
בתבנית לפזר שכבה ראשונה של קוביות תפוא"ד, להניח שכבה של הבשר ולסיים בשכבה נוספת של תפוחי אדמה.
לשפוך מעל את החלב (או מים או חלב סויה) עם הביצים.
לכסות ולאפות ב- 200 מעלות עד שתפוחי האדמה רכים.
להסיר את המכסה ולאפות עוד כ-10 דקות עד שתפוחי האדמה הזהיבו.

No Comments Yet.

Leave a comment