מאפה תפוחי אדמה ובטטות

מתכון קל ויפה בהגשה. מתאים כתוספת למנה עיקרית, לארוחת ערב, לבראנצ'ים ועוד...

מרכיבים:

1/2 קילו תפוח אדמה אדומים - קלופים ופרוסים
1/2 קילו בטטה - קלופה ופרוסה
75 גרם חמאה - קרה וחתוכה לקוביות קטנות
100 גרם אגוזים - קצוצים
קורט אגוז מוסקט
מלח ים לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
3 שיני שום - כתושים

שמנת מתוקה לבישול
1 כוס יין לבן חצי יבש

פרמזן לפיזור מעל המאפה
אופן ההכנה:

1. בידיים לערבב היטב את כל המרכיבים, להוציא היין.
2. לסדר בתבנית. (למשקיעים שביננו, לסדר לפי התמונה, לא חובה).
3. לשפוך את היין סביב דפנות התבנית ולכסות בנייר כסף.
4. לאפות בתנור מחומם 180 מעלות עד שהכל רך (כ- 50 דקות), להסיר את נייר הכסף ולהמשיך לאפות מספר דקות נוספות עד שהכל מזהיב מעט.
בתיאבון

No Comments Yet.

Leave a comment