צלעות טלה

מנה מיוחדת, שההכנות סביבה הן קצת מטרידות, ונמשכות זמן, אבל התוצאה היא מנת מלכים, שראויים לאכול אותה, אנשים מיוחדים.

המרכיבים:

9 צלעות טלה – כשהעצמות מנוקות מהבשר – לבש מהקצב לנקות אותן
2 כפות חרדל
5 כפות שמן זית
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
3 כפות פירורי לחם – אני אוהבת פירורי גריסיני
1 כף רוזמרין – קצוץ
1 כף תימין – קצוץ
2 שיני שום – קצוצות דק

אופן ההכנה:

1. ממליחים ומפלפלים את הצלעות
2. מכניסים 3 כפות שמן למחבת חמה מאד, משחימים הצלעות בשני הצדדים ומסירים מהאש.
3. מורחים הצלעות בחרדל.
4. מערבבים את פירורי הלחם עם הרוזמרין, התימין, השום ויתרת השמן.
5. מפזרים תערובת פירורי הלחם על הצלעות המרוחות בחרדל, ומהדקים היטב את פירורי הלחם לצלעות.
6. מכניסים לצלייה בגריל בחום של 180 מעלות, כשמונה דקות, לפי רמת העשייה שאוהבים.
7. במקביל, יוצרים עגולים מירקות שורש כמו תפוחי אדמה, גזר, לפת ועוד. מבשלים במי מלח, עד שנעשה רך.
8. מכינים רוטב חום – מתכון באתר.
9. להגשה – מניחים 3 צלעות בצלחת, בעמידה, מפזרים מעט עיגולי ירקות שורש, מפזרים מעט רוטב יין ומקשטים בענף רוזמרין קטן.

No Comments Yet.

Leave a comment