קוגל מתוק – “ברד פודינג”

בכל יום ראשון אמא ז"ל היתה מכינה קוגל משאריות החלה של שבת.
היום אני קונה חלה טריה ומתוקה, מיישנת אותה יומיים ומכינה את המעדן.
מרכיבים:
1 חלה - מתוקה וחתוכה לקוביות גדולות וגסות
1 שמנת מתוקה
4 ביצים
חלב - לפי הצורך
כף תמצית וניל
6 כפות ריבה
3/4 כוס                חמוציות
100+50 גרם חמאה - 100 גרם מומסת היתר חתוכה לקוביות
3 כפות סוכר - לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. לתוך קערה להכניס החלה, שמנת, ביצים, תמצית וניל, ריבה, חמוציות, חמאה מומסת וסוכר. ללוש היטב בידים.
לתת לתערובת לנוח כ- 20 דקות לספיגת הנוזלים.
החלה אמורה להיות ספוגה היטב בנוזלים.
אם התערובת עדיין יבשה, להוסיף חלב בכמות מדודה כדי שהתערובת לא תהיה נוזלית.

להכניס לתבנית אפיה, לפזר מעל קוביות החמאה ולהכניס לתנור מחומם
180 מעלות לאפיה בת כ- 30 דקות עד שהקוגל זהוב.

מגישים חם עם או בלי קצפת מתוקה וכדור גלידה וניל/שוקולד.

זהירות, זה ממכר !!

No Comments Yet.

Leave a comment