סקלופס (קוקי סן ז’אק) עם רוטב גבינת רוקפור

צדפה לבנה גדולה ויפה, עם כתמים בצבע חום-אדמוני ובתוכה יושבת לה "הפנינה" - קוקי סן ז'ק.
מזון שנחשב לאפרודיזיאקי, בתרבות הקולינארית. מקור השם הוא בבמיתולוגיה היוונית - אלת האהבה, אפרודיטה.
מגישים אותה רק למי שבאמת אוהבים. 
מבית היוצר של אלי.
 
מרכיבים:
12 יחידות קוקי סן ז'ק - מנוקות "מהרגל" הכתומה 
25 גרם חמאה - לטיגון הסקלופס
100 גרם גבינת רוקפור
300 גרם שמנת לבישול
0.25 כוס יין לבן יבש
                                                          מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

  

אופן ההכנה:
את הקוקי סן ז'ק (סקלופס) ניתן לקנות בחנויות של דגים ופירות ים. לבקש מהמוכר לנקות אותם "מהרגל" הכתומה והמרירה, כדי לקבל רק את דיסקיות בשר הצדפה הלבן.
בסיר קטן, להמיס את גבינת הרוקפור, להוסיף השמנת והיין ולהמשיך בבישול איטי כדי להסמיך הרוטב. צריך להתקבל רוטב במרקם טחינה.
במקביל - להמיס החמאה במחבת ולצרוב הסקלופס כ- 2 דקות מכל צד עד להזהבה קלה. צריבה ארוכה מדי משנה את מרקם הבשר.
לחלק הרוטב לצלחות הגשה ולהניח מעליו 3 סקלופים למנה ומיד להגיש עם יין טוב ולחם כדי לנגב את הרוטב המגניב.

No Comments Yet.

Leave a comment