קינוח תאנים

לאוהבי התאנים - זה בשבילכם.
התאנה היא פרי מדהים, מתוק ואפילו סקסי.
מרכיבים:
14 תאנים בשלות ומתוקות מחולקות לרבעים
1/2 כוס חומץ בלסמי
3 כפות דבש
1 כוס קמח לבן - לקרמבל/שטרייזלך
0.5 כוס סוכר - לקרמבל/שטרייזלך
100 גרם חמאה - לקרמבל/שטייזלך - חמאה קרה חתוכה לקוביות
להגיש עם כדור גלידה

אופן ההכנה:
להכניס את הבלסמי לכלי קטן כבד, לחמם, להוסיף את הדבש, לערבב ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה עד שהרוטב מצטמצם לשליש.
יש להזהר בתהליך שהרוטב לא יתגבש - הצמצום אורך כ-10 דקות ומתקבל רוטב קרמלי סמיך.
לצנן - לא במקרר (אם נשאר לשמור במקרר).
הקרמבל - לערבב בידים את הקמח, הסוכר והחמאה עד לקבלת פירורים, לפזר על תבנית קטנה ולאפות בתנור מחומם 180 מעלות מספר דקות, עד שמזהיב.


ההגשה - לסדר התאנים והקרמבלס בכלים אישיים, לשפוך מעל מעט בלסמי ולקשט עם כדור גלידה

No Comments Yet.

Leave a comment