ריזוטו עם אנדיב אדום (עולש)

מרכיבים:
רוטב טוסקני בסיסי - ראה מתכון שלי באתר
2 עולש - פרוס גס, מבושל מספר דקות במי מלח ומנוקז היטב מהנוזלים. 
50 גרם חמאה
3 כפות                        שמן זית
2 כוסות אורז ריזוטו - רצוי ארבוריו
2 ענפים תימין טרי - קצוץ דק
מלח ים
פלפל שחור טרי גרוס וגס
0.5 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס יין לבן יבש
4-5 כוסות ציר ירקות רותח - בהתאם לצורך
0.5 כוס פרמזן מגורר
1/2 מיץ לימון טרי - מחצי לימון


אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב הבסיסי הטוסקני, מוסיפים את האנדיב לרוטב ומערבבים.
מוסיפים מעט מהשמן האורז מלח פלפל ותימין וממערבבים עד שכל האורז מתכסה בשומן.
מוסיפים היין, תוך ערבוב מתמיד ומבשלים ועד לספיגת כל הנוזלים.
ממשיכים באותה שיטה להוסיף מצקת אחר מצקת של הציר הרותח באותה דרך כאשר כל כוס נוזלים צריכה להספג לפני הכוס הבאה.
הריזוטו צריך להישאר דייסתי ואל-דנטה. מוסיפים השמנת הפרמזן, החמאה ומיץ הלימון, מערבבים היטב, מסירים מהאש ומגישים.בתיאבון.

No Comments Yet.

Leave a comment