ריזוטו במגוון פטריות

לאוהבי הפטריות - הניחוח הזה עבורכם.
מרכיבים:
30 גרם פטריות יער - מושרות כשעה במים רותחים, מסוננות מנוזלים וקצוצות.
30 גרם פטריות פורצ'יני - מושרות במים - כנ"ל.
250 גרם פטריות שמפיניון - פרוסות
2 כוסות אורז ריזוטו - רצוי ארבוריו
רוטב בסיסי טוסקני - ראה מתכון שלי באתר
50+50 גרם חמאה - 50 גרם חתוך לקוביות
1/2 כוס יין לבן יבש
4-5 כוס ציר ירקות - רותח
1 ענף תימין טרי
מלח ים
פלפל שחור
0.5 כוס פרמזן

אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הרוטב הטוסקני, מוסיפים 50 גרם חמאה, את כל סוגי הפטריות, תימין, מלח ופלפל וממשיכים לאדות תוך ערבוב מתמיד עד לאידוי הנוזלים.
מוסיפים האורז ומערבבים עד שכולו מצופה בחמאה.
מוסיפים היין ומערבבים עד שכולו נספג באורז, וממשיכים כך עם ציר הירקות במנות של כוס אחת בכל פעם תוך ערבוב וספיגת הנוזלים לפני הוספת כמות הנוזלים הבאה.
בתום הבישול מסירים מהאש ומוסיפים יתרת קוביות החמאה והפרמזן, מערבבים היטב ומגישים מיד.

הריזוטו לא צריך להיות יבש, צריך להיות לח ואל-דנטה.

No Comments Yet.

Leave a comment