ריזוטו עם בטטה וכרשה

מרכיבים:
2 כוסות אורז ריזוטו - רצוי ארבוריו 
1 בטטה - חתוכה לקוביות קטנות
1 כרישה - (החלק הלבן) פרוסה דק
2 שיני שום קצוצות דק
4 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
1/2 כוס יין לבן
9 כוסות, בערך ציר - ירקות/עוף/בקר/מים - רותח
100 גרם פרמזן - מגורר
מלח - לפי הטעם
פלפל לבן - לפי הטעם
10 זעפרן - חוטים - לא חובה

 

אופן ההכנה:
להכניס לסיר כבד השמן, הבטטה, הכרישה והשום ולאדות מספר דקות תוך כדי ערבוב.
להוסיף האורז ולהמשיך בטיגונו עוד מספר דקות, עד שכולו מכוסה בשומן - לערבב כל הזמן.
להוסיף, מלח, פלפל לבן, זעפרן והיין ולהמשיך לערבב. משנספג כל היין להמשיך בהוספת מצקת של הציר הרותח, לערבב עד לספיגת הנוזלים ע"י האורז ולהמשיך כך עד לסיום הנוזלים. האורז מוכן כשהוא אלדנטה ולא יבש.
להוסיף החמאה וחצי מגבינת הפרמזן, לערבב ולהגיש עם יתרת הפרמזן.
במהלך בישול הריזוטו, הציר רותח כל הזמן על להבה נמוכה.

No Comments Yet.

Leave a comment