שעועית אפויה – Gigantes Plaki

תבשיל המוגש במסעדות היווניות כחלק ממגוון המזטים.
הוא במיטבו כשהוא פושר או בטמפרטורת החדר.
מרכיבים:
1+1 כוסות שעועית לבנה וחומה - מושרה כל הלילה
1 בצל אדום - פרוס לפרוסות
3 שיני שום כתושות
4 עגבניות - חתוכה לקוביות
100 גרם              רסק עגבניות
0.5 כוס שמן זית
1/3 צרור  פטרוזיליה - קצוצה
מלח
פלפל שחור
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:
לסנן השעועית ולבשל עם הרבה מים עד לריכוך, לשטוף שוב ולהעביר לתבנית אפיה.
להוסיף לשעועית, מים, רסק עגבניות, העגבניות, בצל, שום, שמן, פטרוזיליה ומלח ופלפל שחור.
לערבב היטב ולהכניס לתנור 180 מעלות לאפיה עד שהשעועית רכה.
לבדוק במהלך האפייה שלא חסרים נוזלים ולערבב.

No Comments Yet.

Leave a comment