עוף במלח

טעים ועסיסי כמו עוף בגריל המסתובב על שיפוד, או עוף רוטיסרי, אבל בלי הבלגן.

 

 
מרכיבים:
עוף שלם
1 רוזמרין - ענף
1                         לימון חצוי לשניים
פלפל שחור
2 קילו מלח גס
  

אופן ההכנה:
בתבנית שתכיל את העוף, לפזר כרבע מכמות המלח.
להכניס לבטן העוף את הלימון וענף הרוזמרין, לפלפל העוף, להניחו בתבנית המצופה במלח, על גבו.
לכסות את העוף היטב ביתרת המלח.
לאפות כשעה וחצי בתנור מחומם מראש ל- 200 מעלות.

המלח אוטם את העוף והוא מתבשל, נשאר עסיסי וצלוי.

בתום האפיה, להוציא התבנית מהתנור, לשבור את המלח ולחלץ מתוכו את העוף.

אני מגישה עם תפוא"ד אפוי וסלט כרוב.

No Comments Yet.

Leave a comment